Kanelbullens dag

Idag, den 4 oktober, är det kanelbullens dag! Här är ett gott recept från Arlas hemsida.

Receptet gäller för 20 st goda kanelbullar.

Ingredienser:

 • 75 g smör
 • 7 12 dl vetemjöl
 • 12 dl strösocker
 • 2 krm salt
 • 25 g jäst
 • 2 12 dl mjölk

Fyllning:

 • 50 g smör
 • 2 msk strösocker
 • 1 msk kanel

Garnering:

 • 1 st uppvispat ägg
 • pärlsocker

  Gör så här:
  Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke. Tillsätt 7 dl av mjölet (spara 1/2 dl till utbakningen), socker, salt och jästen delad i mindre bitar. Värm mjölken till fingervärme, 37° och rör ner den i mjölblandningen. Arbeta ihop degen tills den blir blank och smidig. Låt den jäsa under bakduk ca 30 min.

  Sätt ugnen på 225-250°. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25×50 cm. Bred ut smöret på degplattan. Strö över socker och kanel. Rulla ihop från långsida till långsida till en rulle. Skär rullen i 20 bitar, ca 2 cm breda. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar. Jäs bullarna under bakduk ca 30 min.

  Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 6–8 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

 

Kanelbullens dag

Idag, den 4 oktober, är det kanelbullens dag! Här är ett gott recept från Arlas hemsida.

Receptet gäller för 20 st goda kanelbullar.

Ingredienser:

 • 75 g smör
 • 7 12 dl vetemjöl
 • 12 dl strösocker
 • 2 krm salt
 • 25 g jäst
 • 2 12 dl mjölk

Fyllning:

 • 50 g smör
 • 2 msk strösocker
 • 1 msk kanel

Garnering:

 • 1 st uppvispat ägg
 • pärlsocker

  Gör så här:
  Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke. Tillsätt 7 dl av mjölet (spara 1/2 dl till utbakningen), socker, salt och jästen delad i mindre bitar. Värm mjölken till fingervärme, 37° och rör ner den i mjölblandningen. Arbeta ihop degen tills den blir blank och smidig. Låt den jäsa under bakduk ca 30 min.

  Sätt ugnen på 225-250°. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25×50 cm. Bred ut smöret på degplattan. Strö över socker och kanel. Rulla ihop från långsida till långsida till en rulle. Skär rullen i 20 bitar, ca 2 cm breda. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar. Jäs bullarna under bakduk ca 30 min.

  Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 6–8 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.