Västerbottenost-paj

4 portioner:

140 gr smör
3 dl mjöl
1 msk vatten
1 tsk vinäger
1 lök
1 msk smör till stekning
200 gram riven Västerbottenost
4 äggulor
2 dl mjölk
2 dl grädde
Salt, peppar och muskatnöt

Ställ ugnen på 175 grader. Skär smöret i tärningar, blanda med mjölet, vattnet och vinägern till en smidig smet. Häll i smeten, jämnt fördelad, i en pajform (30 cm i diameter). Förgrädda i 15 minuter.

Skär löken i fina skivor och bryn dem i smör. Blanda sedan försiktigt i mjölk, grädde och äggulor, smaka av med salt, peppar och muskatnöt.

Ta ut formen ur ugnen, höj temperaturen till 200 grader. Häll i lökblandningen över pajbottnen, fördela Västerbottenosten över. Fyll ev på med lite mer grädde. Grädda i ca 35 minuter i ugnen.

Smaklig måltid!

Västerbottenost-paj

4 portioner:

140 gr smör
3 dl mjöl
1 msk vatten
1 tsk vinäger
1 lök
1 msk smör till stekning
200 gram riven Västerbottenost
4 äggulor
2 dl mjölk
2 dl grädde
Salt, peppar och muskatnöt

Ställ ugnen på 175 grader. Skär smöret i tärningar, blanda med mjölet, vattnet och vinägern till en smidig smet. Häll i smeten, jämnt fördelad, i en pajform (30 cm i diameter). Förgrädda i 15 minuter.

Skär löken i fina skivor och bryn dem i smör. Blanda sedan försiktigt i mjölk, grädde och äggulor, smaka av med salt, peppar och muskatnöt.

Ta ut formen ur ugnen, höj temperaturen till 200 grader. Häll i lökblandningen över pajbottnen, fördela Västerbottenosten över. Fyll ev på med lite mer grädde. Grädda i ca 35 minuter i ugnen.

Smaklig måltid!